Vedlikehold og lagring

Dekk slites når de brukes, men du kan gjøre mye selv for å få dekkene til å vare lenge. Det viktigste er å kontrollere lufttrykket jevnlig og inspisere dekkene for unormal slitasje. Synlige kutt eller skader må undersøkes straks. Høy belastning og høy fart sammen med eventuelle skader øker faren for at dekket eksploderer.

Sjekk lufttrykket.
Dersom det da er for lite luft i dekkene, kan bilen lett få skrens ved en unna manøver, og i tillegg øker bremselengden på våt vei. Riktig lufttrykk reduserer også rullemotstanden. Dette reduserer dekkslitasjen, og forbedrer både kjøreegenskaper og komfort. Kontroller lufttrykket regelmessig. Riktig lufttrykk finner du i bilens instruksjonsbok, og dekktrykk skal alltid kontrolleres på kalde dekk.

Sjekk mønsterdybden
Mønsterdybden i dekket er ekstremt viktig for hvordan dekket oppfører seg når det er vann på veien og hvordan vinterdekk griper på snø og is.  Husk at hvert dekk har en kontaktflate mot underlaget som ikke er større enn størrelsen på en åpen hånd. Slitte dekk går først og fremst ut over våtgrepet og bremselengde. Dette kan få fatale konsekvenser i en nødsituasjon på vått underlag. Det er lov å kjøre med sommerdekk helt ned til 1,6 mm mønsterdybde, men vi anbefaler å skifte ved ca 3 mm.

I Norge stilles det sterke krav til vinterdekk. Vårt varierte klima, og til dels kalde og snørike vintre, gjør det ekstra viktig med gode vinterdekk. God mønsterdybde er særlig viktig for fremkommelighet og bremselengde på vinterføre. Minstekravet for vinterdekk er 3 mm mønsterdybde og dekket skal være merket med M+S, MS, M&S, M-S eller « Mud and snow ».

Rengjøring
Det er også viktig å rengjøre dekkene før de settes bort for sesongen. Dette for å sikre lengst mulig levetid. Bruk egnet dekkvask (emulgerende) som du får kjøpt på bensinstasjoner. Vask deretter med såpe og skyll med varmt vann. Gjør deg helt ferdig med ett hjul av gangen, og skyll alltid godt med vann.

Lagring
Siden vi bruker både sommer- og vinterdekk, kan man fort få et lagringsproblem. Har du ikke plass til dekkene dine hjemme, kan det være lurt å sjekke med din forhandler om denne har dekkhotell.

Dekk bør lagres tørt, mørkt og kjølig. Temperaturen bør ikke overstige 25 varmegrader, og det ideelle er en temperatur på rundt 15 grader. Men fremfor alt må de ikke utsettes for sollys under lagring. Det vil fremskynde aldringen av dekket kraftig. Det optimale er å lagre dem på felg, hengende. Eventuelt kan de stables liggende. Dekk uten felg bør lagres stående.

GÅ TILBAKE

Vi har dekkene du trenger!

Finn dekk og felg som passer til din bil.
Bestill nå – Betal ved montering.