Dekkinformasjon

Vet du egentlig nok om dekk? Hva betyr egentlig alle tallene og merkene på siden av dekkene på bilen din? Hvordan tar du best vare på dekkene dine, og hva er det viktig å passe på underveis?

Å velge riktige dekk handler om mye mer enn å ha den rette dekkdimensjonen som oppgis i vognkortet. Selv om dekk for de fleste ser like ut, er det allikevel store forskjeller! Hvilke dekktype du bør velge, avhenger av både biltype, motorkraft og kjøremønster.

Vi gir deg oversikten over hva du bør vite om dekkene dine både når det gjelder dekkbytte, merking, belastning, vedlikehold og lagring.

Når skal en bytte dekk?

Når skal en bytte til sommerdekk og vinterdekk? Når har en lov og bruke piggdekk?

Finn ut hvilke dekk en skal bruke til hvilken tid.

Norske dekkregler

Lurer du på minimum mønsterdybde er for aktuelle dekk? Eller hvilke krav som stilles til vinterdekk? Eller Dekkregler for kjøretøy over 3,5 ton?

Les mer om Norske dekkregler her.

Vedlikehold og lagring

Dekk slites når de brukes, men du kan gjøre mye selv for å få dekkene til å vare lenge. Har du sjekket lufttrykk og mønsterdybde? Lagrer du dekkene riktig?

Les mer om vedlikehold og lagring.

Dekksidemerking

Det er ikke alle som vet hva dekkets dekksidemerking betyr. Å velge og kjøpe nye dekk blir lettere når du vet hva tallene og bokstavene på siden av dekket betyr.

Les mer om dekksidemerking.

Dimensjoner og dekkbytte

Dersom du vil bytte til en annen dekkdimensjon eller en annen felgstørrelse enn den som bilen er utstyrt med fra fabrikken er det spesielle regler som må oppfylles.

Les mer om dimensjoner og dekkbytte.

EU dekkmerking

EUs dekkmerking gir viktig sikkerhets- og miljøinformasjon om dekket, som våtgrep, drivstofforbruk og støy.

Les mer om EU dekkmerking.

Lasteindeks

Lasteindeksen er viktig fordi den angir hva dekkene må tåle for at bilen skal klare den maksimale aksellasten som er oppgitt i vognkortet.

Les mer om lasteindeks.

TPMS system

TPMS eller såkalte dekktrykkventiler er et elektronisk dekkovervåkingssystem i kjøretøyet. TPMS varsler deg hvis lufttrykket i ett eller flere dekk blir for lavt.

Les mer om TPMS system.

Vi har dekkene du trenger!

Finn dekk og felg som passer til din bil.
Bestill nå – Betal ved montering.