DekkPartner – Stord Dekkservice har dekk fra de ledende produsentene. Som en fri forhandler, fører vi et bredt utvalg der vi legger vekt på kvalitet, sikkerhet, komfort og god totaløkonomi. Du finner et utvalg av våre bestselgere på nettbutikken vår. Ta gjerne kontakt med oss for råd og veiledning.

 

Sommerdekktest 2019

 

Dette er de beste sommerdekkene for 2019

Vinnerdekket i Motors store sommerdekktest gjør et mageplask når det kommer til vannplaning, men er likevel det beste sett under ett.

Kort fortalt om Motors dekktest:
– Continental og Nokian er best blant dyre dekk
– Gode piggfrie dekk er ikke i nærheten av sommerdekk på sommerføre
– Billige sommerdekk sliter på vått føre

Vinterdekk med i sommerdekktesten
Testen vi presenterer i sommer er todelt. For det første har testet sju premiumdekk og sammenholdt dem med et dekk laget for våte, europeiske – vinterveier. Det er strengt tatt et vinterdekk med langt mer sporty egenskaper enn vi oftest velger her oppe i nord. Like fullt faller det fullstendig gjennom mot sommerdekkene i noen viktige disipliner.

Test av billige dekk
For det andre har vi supplert med en test av budsjettdekk. Disse er testet på et tidligere tidspunkt og under litt andre klimatiske forhold enn premium-testen, så testene er ikke direkte sammenliknbare.

Men som en pekepinn på disse dekkenes nivå, er budsjett-testen supplert med dekket som magasinet Vi Bilägare kåret til det aller beste sommerdekket i 2018.

Dette er resultatlisten for premiumdekkene:
Blant premiumdekkene topper sjette generasjon av et dekk som alltid har hevdet seg godt i tester, nemlig Continental PremiumContact. «PC6» topper i fire av de 10 delkategoriene, men får betydelig svakere karakter i de to vannplaningstestene.

Finske Nokian Hakka Blue 2 er best på våt asfalt, men er så vidt mye svakere enn Continental-dekket på tørt føre at det bare holder til annenplass.

Vinterdekket havner desidert sist, selv om det presterer brukbart i enkelte disipliner på vått føre. På tørr asfalt er bremselengden farlig lang.

1: Continental PremiumContact 6 – 80 poeng
2: Nokian Hakka Blue 2 – 79 poeng
3: Dunlop Sport BluResponse – 77 poeng
4: Firestone Roadhawk – 77 poeng
5: Michelin Primacy 4 – 72 poeng
6: Goodyear EfficientGrip Performance – 71 poeng
7: Bridgestone Turanza T005 – 69 poeng
8: Kontinentalt friksjonsdekk – 60 poeng

Dette er resultatlisten for de billigere dekkene
Budsjettdekkene klarer seg brukbart i godvær og på tørr asfalt, og du kan selvfølgelig spare en del penger på å velge lavprisdekk framfor premium.

Men på våt asfalt blir forskjellene ofte dramatiske.

Premiumdekket fra Continental som vi har brukt som referansedekk, bremser fra 100 km/t til full stopp på 54,67 meter. Gjennomsnittet for de billigere alternativene er drøyt 66 meter. Aller dårligst er kinesiske Goodride som stopper på 74 meter. Det innebærer at når bilen med Continental-dekket stanser, så suser Goodride forbi i 50 km/t!

Det blir en skikkelig smell hvis man krasjer med en annen bil eller en elg.

1: Fulda Ecocontrol HP – 75 poeng
2: Falken ZIEX ZE 914 Ecorun – 73 poeng
3: Roadstone Eurovis Sport 04 – 60 poeng
4: Landsail LS 388 – 55 poeng
5: Maxxis Mecotra 3 – 52 poeng
6: Nordexx NS 9000 – 45 poeng
7: Goodride Radial RP28 – 40 poeng

 
Les hele testen på naf.no

Sjekk om du har riktig lufttrykk her.