DekkPartner – Stord Dekkservice har dekk fra de ledende produsentene. Som en fri forhandler, fører vi et bredt utvalg der vi legger vekt på kvalitet, sikkerhet, komfort og god totaløkonomi. Du finner et utvalg av våre bestselgere på nettbutikken vår. Ta gjerne kontakt med oss for råd og veiledning.

 

Vinterdekktest 2017

 

To rimelige dekk fra Polen og Sør-Korea er de store overraskelsene i årets test. Testvinnerne er de tradisjonelle merkene.

 
Tradisjonelt har dekk fra Continental, Nokian og Goodyear prestert godt på norsk vinterføre og i tidligere tester av vinterdekk. De har knivet om førsteplassen på Motors test, og i år kommer tyske Continental ut på topp. Continental IceContact 2 er en klar vinner blant piggdekkene, med toppkarakter i de fleste disipliner vi har testet på snø og is. Dekket scorer dessuten godt på våt asfalt.

Andreplass til Hankook

Koreanske Hankook WinterI*Pike RS+ kommer overraskende som nummer to blant piggdekkene, og taper for Continental på grunn av noe lenger bremsestrekning på is. Men dekket er meget godt, og scorer klart høyere enn Nokian og Goodyear. Blant de piggfrie dekkene er Continental ContiVikingContact 6 testens klare vinner, ikke minst takket være overraskende gode bremseegenskaper på is og godt grep sideveis.

Her kommer polske Sava Eskimo Ice nærmest, knepent foran Goodyear og Nokian.

«Taperne» kan være gode likevel

Nederst på Motors test kommer de kinesiske piggfrie dekkene Landsail, Linglong og Nankang, samt piggdekkene fra tyrkiske Falken og koreanske Kumho.

Alle disse scorer imidlertid bra på våt asfalt, hvilket er en god påminnelse om at man skal velge dekk ut fra hvilke veiforhold man ferdes på.

Bor du i et område hvor det sjelden er snø eller is på veien, kan dekkene som scorer best på våt asfalt være de riktige kjøpene. Men har du lange perioder med tradisjonelt, kaldt vintervær kan det være klokt å velge blant dekkene som scorer høyest på snø og is.

Husk at det ikke er mulig for dekkprodusentene å bygge optimale egenskaper for alle slags forhold i et og samme dekk.

 
Les hele testen på naf.no

Sjekk om du har riktig lufttrykk her.